Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játék a színekkel

2009.04.19

 

A színek hatással vannak életünkre, ezért nem mindegy, hogy melyik színt, milyen helyzetben használjunk és ezáltal tudattalanul milyen üzenetet közvetítünk.

A gyorséttermekben gyakran használt szín a piros és a sárga, mely a színek hatására többet fogyasztunk. Ha tehát kevesebbet szeretnénk enni, akkor konyhánk, étkezőnk színeinél tudatosan használjuk a kéket. Pl. tányékrok, szalvéta vagy a terítő. Még egy trükk az étvágyunk karbantartására: a hütőben lévő égőt cseréljük ki kék színüre.

A mai világban egy cég nem létezhet honlap nélkül, egy apró kiegészítés számukra: ha az oldalunkra látogatókat szeretnék tudatosan irányítani, akkor a gombok pirosra színezésével tehetjük ezt meg, mivel a piros szín cselekvésre ösztönöz, így ennek segítségével megfelelő oldalra kalauzolhatják az olvasóinkat.

De ne menjünk ennyire messzire, elég ha otthonunkban körbenézünk. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy ha a falakat hideg színűre festjük, vagy ha a szobába hideg színű bútorokat teszünk, akkor hőérzetünket befolyásoljuk, mégpedig annyira, hogy 4 fokkal hidegebbnek érezzük a levegő hőmérsékletét.

Térjük vissza a kereskedelem világába, az emberek szívesebben fizetnek ki olyan számlát, amit színes betükkel nyomtattak, mint a fekete-fehéret.

 A szemezgetés hamarosan folytatódik... 

 

 

 

Ihlet: Szivárványország 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.