Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mérleg

2008.01.15

A MÉRLEG

- a harmónia jegye-

 

Kép

A horoszkópelemzés összetett folyamat: nem csak a napjegyhez tartozó jellemzőket kell figyelembe venni, hanem a házakat, a jegyek és a bolygók helyzetét is.

 

A következőkben a mérleg napjegyhez tartozó tulajdonságokat fogom megosztani Önökkel. Fontos azonban azt kiemelni, hogy a mérleg napjegy szülötteire nem húzható rá egyetemesen ez a séma, hiszen mint már említettem, a horoszkóp többi "építőköve" is meghatározza, hogy az egyes mérleg tulajdonságok mennyire, hogyan és hol érvényesülnek.

Aki szeptember 24-e és október 22-e között látja meg a napvilágot, az a mérleg jegy szülötte.

 

Jelmondata: "Azért élek, hogy élvezzem az életet"

 

 A horoszkóp "beszélő" jelei segítenek abban, hogy értelmezhessük az egyes állatövi jegyek tulajdonságait.

Most egy kis játékra hívom a kedves olvasót.

Anélkül, hogy írásomat tovább olvasná, képzeljen el egy mérleget és írja le a gondolatokat, érzéseket, asszociációkat, amit ez a szó magában hordoz.

 

Hát akkor lássuk:

 

Kulcsszavak a mérleg lehetséges tulajdonságaihoz: tapintatos, figyelmes, romantikus, érzékeny, elbűvölő, alkalmazkodó, társaságkedvelő, jó a diplomáciai képessége, harmóniára való törekvés, határozatlan, ingatag, hiszékeny, könnyen befolyásolható, kacér, sértődékeny, önmagával szemben elnéző, félelem a konfliktusoktól.

 

A mérleg a harmónia jegye, a jegy szülöttének ezért fő feladata a harmónia megteremtése és megtartása az élet minden területén. Jellemző tulajdonsága a döntésképtelenség, számtalan érvet és ellenérvet felsorol, több alternatívát is kigondol, mindent alaposan, részletesen, több oldalról átvizsgál, és csak azután dönt, ha dönt. A Mérlegnek kifinomult érzéke van a széphez, stílusérzéke az élet minden területén megjelenik, legyen szó munkáról, divatról, művészetről, vagy akár az emberi kapcsolatok bonyolult rendszerében való tájékozódásról.

A mérleg nő vénuszi tulajdonságok segítségével kifejezetten nőies nő.

A mérleg férfi békés természetű és kerüli a konfliktust. A Mérleg számára kiemelten fontos az állandó társkapcsolat-társhoz kötődő. 

 

Foglalkozási területek: politikus, filozófus, sportoló, irodalmár, közéleti szereplő, szépséget teremtő foglalkozások: zene, művészet, tánc, divat, lakberendezés. Kifinomult stílus és jó kapcsolatteremtő képességhez kötődő munka: reprezentációs, üzletszerző, közvetítő, de ide tartozik a jog is, mint a béke közvetítésének eszköze.

 

Uralkodó bolygója: a Vénusz

Életterülete: VII ház

Alapeleme: Levegő

Minősége: kardinális

Jellemzői: férfias, pozitív

Színe: világoszöld, kék, rózsaszín

Ásványai: gyémnánt, berill, fehér márvány, fehér kvarc

Féme: réz

Növényei: puszpáng, szamóca, zsálya, ibolya, citromfa

Állatai: szamár, galamb, strucc, liba

Száma: 8

Országai: Argentína, Kína, Tibet, Japán, Ausztria, Egyiptom, Líbia

 

Híres Mérlegek: Roger Moore, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Romy Schneider, Marcello Mastroianni, John Lennon, Falco

 

Felhasznált irodalom: Hajo Banzhaf-Anna Haebler: Kulcsszavak az asztrológiához

Wulfing Von Rohr: A harmadik évezred asztrológiája

 

FR

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

matahari42@gmail.com

(matahari, 2009.04.22 11:30)

"a Mérleg szülöttek a legszebbek"ezt a szólásmondást már hallottam párszor, de nem tudom, hogy aki ezt valaha eltalálta, vajon a külcsínre avagy a belbecsre gondolt-e?Természetesen kategorikusan nem lehet minden Mérleg szép & jó, ami, ugye,a többi jegyre is vonatkoztatható...Ami engem illet,a fenntebb felsorolt "lehetséges" tulajdonságok,mondhatni, apszolút megegyeznek,még a negatívak is...de hát mint tudjuk, az már fél siker, ha felismerjük hibáinkat, s uraljuk azokat!

wiwiengleis@freemail.hu

(wiwiengleis, 2009.04.15 15:06)

Sztem csak azért nem, mert ez mindenkire már csak azért nem is lehet igaz, mert nem ugyanazon a napon születtünk. Úgy értem, aki pl szeptember 25-én született, az teljesen más elveket hordozhat magában mint pl én, aki oktober 1-én születtem. Függ még a családi neveltetéstől, és az embert ért sebektől, az élet viszontagságaitól, de én így 19 évesen, azt tudom mondani, még nagyon sokat változunk, tehát eddigre kialakult, az még pl az én koromban vehet 180 fokos fordulatot is.
Lehet, hogy nálad is így lesz.
Aki a szélső határértékeknél született, azokra az előző, következő jegy is hatással lehet, így formálva egy vegyes, pl szűz-mérleg kapcsolatot, vagy mérleg-skorpió kapcsolatot.
Aki egyetért velem vagy nem, az privit írjon, az EMIL címemet naponta nézem...
Mérlegek: ne legyetek néha borúlátóak, nagyon szélsőséges kedélyállapottal rendelkezünk, egyik percben örülünk, másikban pedig világvége hangulatunk van, de ha ez irányít minket, van, aki nem erős, és azt szétszedi...
Minden jót, mérlegek és nem mérlegek egyaránt :)

aleyla@vipmail.hu

(Szandra, 2009.04.11 15:14)

Érdekes én szeptember 25-én születtem és rám nem nagyon jellemzők ezek a tuélajdonságok vannak igazak benne de nem jellemzőek. Miért?

medgyesbodzás széchenyi 34

(zsótér zsanett, 2009.03.05 19:03)

Nem tudom hogy ez a horoszkóp mennyire jön be már mint úgy értem hogy amit leíp pl:szerencsés hétvége megtalálm a nagy szerelem ez mind bejön?

komárom

(auer xénia, 2009.03.05 10:05)

rám ez mind igaz mert sértodékeny vaok meg hiszékeny meg stb stb szoval igy van és nekem mindig ugy alakuklnak a dolgok ahogy a horosz kopom meg irja :>

szandrababy17@citromail.hu

(Szandra, 2009.02.21 15:11)

rám ez mind igaz szóról szóra:)

lakatoskitti55@citromail.hu

(kitti, 2009.02.16 14:46)

én rán ez mind igaz

nyáregyháza

(czabai veronika, 2009.02.13 12:28)

kitti910926@freemail.hu

(kitti, 2009.02.11 15:06)

hááát.Egyáltalán nem illenek rám ezek a jellemzők,de azért szeretek mérleg lenni.

---

(hmm, 2009.01.29 20:54)

hááát, engem nem érdekel hogy mérleg vagyok vagy sem :D én önmagam vagyok van ami rám is illik de sosem tudott senki befolyásolni és hiszékeny sem vagyok =) nah mind1 hölgyeim örülök hogy van akit boldoggá tesz hogy mérleg csillagjegyben született

---

(Penészvirág, 2009.01.22 06:49)

Rám meg egyáltalán nem illik a jellemzés,kivéve az érzékenyet és a művészetekre való hajlamomat. A többi távol álljon tőlem.

xgloss@citromail.hu

(Ági, 2009.01.16 23:03)

Rengeteg dolog illik rám =) Én is örülök hogy mérleg vagyok, nem is lennék más! =D

szfvár

(krisztina, 2009.01.14 02:14)

a szineken kivül,minden igaz!örülök,hogy mérleg vagyok!:)

bridge89@freemail.hu

(bridgetta, 2009.01.13 16:00)

Rám is teljesen igaz! Bár én már több helyen is olvastam ezt,szóval nem ért nagy meglepetés! ja és örülök hogy Mérleg lehetek! :)

bogigirl@freemail.hu

(Bogi, 2009.01.12 22:57)

hát azthiszem én is azt mondhatom!: Ez teljesen igaz rám...:D
jah és egyet értek "Bettikével" a mérlegek ezekszerint tényleg nemlehetnek rossz emberek:D

kittinnyo@citromail.hu

(kitti, 2009.01.02 14:42)

Ez teljesen igaz rám. Annyi kivétel: színek, számok és a foglalkozás. De minden más illik rám. Jah igen és a döntés képtelenség.

bettka1993@citromail.hu

(Bettike, 2008.12.21 22:48)

Kihagytam,hogy a döntés képtelenség,a harmónia,a romantika, a nőisség,a kacérság,az ingatagság is teljesen igaz rám :) szerintem a mérlegek már rossz emberek nem lehetnek :)

bettka1993@citromail.hu

(Bettike, 2008.12.21 22:45)

Ez hihetetlen,ez én vagyok 100% osan :)
Soha nem hittem az ilyenekben,de ez lenyűgözött

margildi@freemail.hu

(Margaritovics Ildikó, 2008.12.16 19:42)

Én is mérleg jegyében születtem és jó tudni ,hogy kedvenc szinészeim is mérlegek pl.Roger Moore stb...amit írnak az asztrólogusok a mérlegről rám teljesen pozítivan hatnak. Nagyon sok tulajdonság,szinek meghatározása illik rám.Egy Valamiben nem egyezik ez pedig a szerelem.A horoszkóp szerint nem a megfelelő hozzám illő jegyben szülőttel élek együtt,mert az Ő jegye a szűz.

gumiember104@citromail.hu

(Takács-Rívó Apolló, 2008.11.02 15:59)

Nem is tudtam h Roger Moore is mérleg de jó tudni mert így új csajozós szövegeket is kitudok találni!!!!1ébként köcce az infótNaon faja volt és sokat segített