Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mérleg

2008.01.15

A MÉRLEG

- a harmónia jegye-

 

Kép

A horoszkópelemzés összetett folyamat: nem csak a napjegyhez tartozó jellemzőket kell figyelembe venni, hanem a házakat, a jegyek és a bolygók helyzetét is.

 

A következőkben a mérleg napjegyhez tartozó tulajdonságokat fogom megosztani Önökkel. Fontos azonban azt kiemelni, hogy a mérleg napjegy szülötteire nem húzható rá egyetemesen ez a séma, hiszen mint már említettem, a horoszkóp többi "építőköve" is meghatározza, hogy az egyes mérleg tulajdonságok mennyire, hogyan és hol érvényesülnek.

Aki szeptember 24-e és október 22-e között látja meg a napvilágot, az a mérleg jegy szülötte.

 

Jelmondata: "Azért élek, hogy élvezzem az életet"

 

 A horoszkóp "beszélő" jelei segítenek abban, hogy értelmezhessük az egyes állatövi jegyek tulajdonságait.

Most egy kis játékra hívom a kedves olvasót.

Anélkül, hogy írásomat tovább olvasná, képzeljen el egy mérleget és írja le a gondolatokat, érzéseket, asszociációkat, amit ez a szó magában hordoz.

 

Hát akkor lássuk:

 

Kulcsszavak a mérleg lehetséges tulajdonságaihoz: tapintatos, figyelmes, romantikus, érzékeny, elbűvölő, alkalmazkodó, társaságkedvelő, jó a diplomáciai képessége, harmóniára való törekvés, határozatlan, ingatag, hiszékeny, könnyen befolyásolható, kacér, sértődékeny, önmagával szemben elnéző, félelem a konfliktusoktól.

 

A mérleg a harmónia jegye, a jegy szülöttének ezért fő feladata a harmónia megteremtése és megtartása az élet minden területén. Jellemző tulajdonsága a döntésképtelenség, számtalan érvet és ellenérvet felsorol, több alternatívát is kigondol, mindent alaposan, részletesen, több oldalról átvizsgál, és csak azután dönt, ha dönt. A Mérlegnek kifinomult érzéke van a széphez, stílusérzéke az élet minden területén megjelenik, legyen szó munkáról, divatról, művészetről, vagy akár az emberi kapcsolatok bonyolult rendszerében való tájékozódásról.

A mérleg nő vénuszi tulajdonságok segítségével kifejezetten nőies nő.

A mérleg férfi békés természetű és kerüli a konfliktust. A Mérleg számára kiemelten fontos az állandó társkapcsolat-társhoz kötődő. 

 

Foglalkozási területek: politikus, filozófus, sportoló, irodalmár, közéleti szereplő, szépséget teremtő foglalkozások: zene, művészet, tánc, divat, lakberendezés. Kifinomult stílus és jó kapcsolatteremtő képességhez kötődő munka: reprezentációs, üzletszerző, közvetítő, de ide tartozik a jog is, mint a béke közvetítésének eszköze.

 

Uralkodó bolygója: a Vénusz

Életterülete: VII ház

Alapeleme: Levegő

Minősége: kardinális

Jellemzői: férfias, pozitív

Színe: világoszöld, kék, rózsaszín

Ásványai: gyémnánt, berill, fehér márvány, fehér kvarc

Féme: réz

Növényei: puszpáng, szamóca, zsálya, ibolya, citromfa

Állatai: szamár, galamb, strucc, liba

Száma: 8

Országai: Argentína, Kína, Tibet, Japán, Ausztria, Egyiptom, Líbia

 

Híres Mérlegek: Roger Moore, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Romy Schneider, Marcello Mastroianni, John Lennon, Falco

 

Felhasznált irodalom: Hajo Banzhaf-Anna Haebler: Kulcsszavak az asztrológiához

Wulfing Von Rohr: A harmadik évezred asztrológiája

 

FR

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

www.zs.hedike@seznam.cz

(Hédike, 2008.10.27 00:08)

Hello, én is mérlegjegyben szulettem és nagyon de nagyon sok minden jellemzo ram azokbol ami itt van foleg az hogy nemtudok semmiben donteni és mindent 1000-szer átgondolok.

...

(Lindy, 2008.08.07 21:01)

Émn mérleg vagyok (mérleg a jegyem). De nem értem ezt mégis vannak pillanatok mikor ideges vagyok de nagyon. És mégis... ha a jegyemre gondolok,a csillagomra,a naprendszerre,a levegőre,vagy netán a mérlegben rejlő harmóniára... nem is tudom nagyon nagyon megnyugszom... Ez az ezotéri másik tulajdonsága. Vagy az oroszlán a nap. azis.. valami harmónia,de van benne valami vad is. érthető.oroszlán és mérleg. Tökéletesen megértik egymást,míg az oroszlán melegít és véd. Addig a mérleg vigyáz hogy a szerelmük örökké tartson. És körül hízelgi az oroszlánt... és a vége örök Szerelem.


« előző

1 | 2 | 3