Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rák

2008.01.15

Kép Az Rák a negyedik állatövi jegy. Eleme a víz, a mély érzelmek, empátia, felelősségérzet, hullámzás, titokzatosság, megfoghatatlanság, intuíció jellemzi. Minőség szerinti felosztás szerint Kardinális jegy: ahol a vezetni, irányítani akarás dominál. Kezdeményező készség, cselekvés, céltudatosság. A Rák jegy a negyedik házat uralja, amelynek a kulcsszava az "én" eredete. A családi élet házának is hívjuk ezt az életterületet. Uralkodó bolygója a Hold, amelyhez az érzelmek köthetők.

 


A Rákok mottója az "én érzek", míg az Ikreknél azt láthattuk, hogy mindent az logikus agy irányít, addig a Rákoknál az érzelmek veszik át ezt a helyet. Éppen ezért a Rákokat elég nehéz megérteni, mert érzelmeik hullámzásával, a viselkedésük, gondolkodásmódjuk is hullámzik. Ők a tipikus hangulatemberek, akik egyik percben még a "szakadék szélén" érzik magukat, másik pillanatban, meg már a világot szeretnék megváltani. Ha megértjük, hogy a hangulatingadozások mögött milyen érzelmi folyamatok zajlanak le a Rákokban, akkor tudjuk igazán megérteni őket.

 

A Hold az anyaságot is jelképezi. A Rákokra ösztönösség jellemző, erősek az intuicióik, amikre hallgatnak is. Befogadó, támogató szerep az övék. Tökéletes második emberek. Nem kerülnek előtérbe, nem is szeretik a rivaldafényt, ők azok, akik hátulról irányítanak. Bár nagyon fontos számukra a megbecsülés és az elismerés. Céljukat sosem egyenesen, nyíltan érik el, hanem passzivitásba burkolózva.

 

A Rákok célja az otthon megteremtése, jól is érzik magukat otthon. Lakásukat mindig csinosítják, újabb és újabb csecsebecsékkel gazdagítják. A Rákokra igazán jellemző a gyűjtőszenvedély, tárgyaikhoz érzelemi alapon ragaszkodnak. Minden csak eszköz az otthon biztonságának megteremtésére. A pénzhez is érzelmi alapon viszonyulnak.

 

Érzékenyek, és nagyon óvatosak és döntéseikben a megérzéseiket mindig segítségül hívják, ezért nehéz őket becsapni. Azok a Rákok, akik nem tudják kordában tartani érzelmeiket, sértődékenyek lehetnek. Nekik mindenki véleménye fontos, és számit és mindent komolyan vesznek és mindent magukra vesznek! Túlérzékennyé válhatnak.

 

Most hívjuk segítségül a fantáziánkat és képzeljük el, hogy hogyan néz ki egy Rák: kemény páncél, ollós lábak, puha test. A kemény külső csak álca, védekezés, valójában érzékeny belső takar.

 

A Rákokra jellemző a hagyománytisztelet. A jegy szülöttei nagyon érzékenyek, gondoskodók, anyáskodók.  Könnyen alkalmazkodnak, ebből adódóan könnyen teremtenek kapcsolatokat, de ezekre a felszínesség jellemző, ami tökéletesen kielégíti a Rákokat, mivel így önmagát sem kell kiszolgáltatnia. Mély baráti kapcsolatok nem jellemzik, elég egy rossz szó és a Rákok megsértődnek és örökre szakítanak addigi "barátjukkal".

 

A Rákok és párkapcsolat: születésüknél fogva gondoskodó védelmező természetűek. Ösztöneik segítségével képesek bárkivel hosszantartó kapcsolatot teremteni. Változó érzelmeik miatt gyakran határozatlanok, ezért erős, határozott partner illik hozzájuk. Nagyon ragaszkodóak, a legcsaládcentrikusabb jegy.

 

A Rákok erősen kötődnek a múlthoz, a gyermekkorhoz, az otthonhoz, és gyakran jellemzi egyfajta romantikus elvágyódás a "régi szép időkbe". Képzelőerejük hatalmas, sokszor ébren is álmodoznak.

 

A Rákok külső megjelenésükben: kerek arc - szoktuk ezt a jelzőt az életben is használni, hogy holdvilágképű, mivel vizes jegy, ezért az arcvonások nem karakteresek. Világos, vizenyős szemek jellemzőek. Nem túl magas termet, hízásra való hajlam.

 

Egészségük szempontjából a páros szervekre kell kiemelt figyelmet fordítani. Elsősorban a tüdő és allergiás megbetegedésekre hajlamos.

 

 

Rákok ajánlott foglalkozási területei: szociális munkás, ápolónő, kis csoport vezetője lehet, ahol családias a légkör. Művészi foglalkozások: színjátszás, költészet, zene: érzelmek, szenvedélyek kifejezése, írás - képzelőerő,

Színe: fehér, tengerzöld, kék

Ásványa. Smaragd, szelenit, opálos kövek

Féme: ezüst

Növényei: uborka, tök, vízinövények, mogyoró

Állata: rák, halak, kuya

Száma: 5

Országai: Hollandia, Skócia, Kelet-, és Dél-Ázsia, Új-Zéland, India

Híres Rákok: Nagy Sándor, VIII. Henrik, Byron, Tolnay Klári

 

Ajánlott irodalom: Hajó Banzhai - Anna Hacbler : Kulcsszavak az asztrológiához

 

FR 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sas

(csákány, 2008.12.31 13:26)

miért nem írnak többiekről?