Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Álom vacsora

2008.10.27

Ritu féle avokádó krém

Az érett, puha avokádót vágjuk ketté. A magját távolítsuk el.  A beljesét kanalazzuk ki egy tálkába. Az avokádó állagát leginkább a vajhoz tudnám hasonlítani, a sárgás színű belső részt használjuk fel. A kikanalazott avokádót egy kis citromlével locsoljuk meg, így nem fogja elveszíteni a színét. Ezután egy villával nyomkodjuk össze. Ha ezzel megvagyunk akkor reszeljünk bele egy gerezd fokhagymát. Egy  kis fej vöröshagymát nagyon apróra kockázzunk össze és ezt is adjuk a krémhez. Ha belekevertük a hagymákat, akkor jöhetnek a fűszerek: egy csipetnyi só, bors és őrölt római kömény (ebből nagyon kevés kell, mert nagyon intenzív az íze, fontos, h római köményt tegyünk bele, mert ez teljesen más ízű, mint a hagyományos kömény). Ezután egy evőkanál joghurtot keverjünk a krémhez. Majd ha ezzel megvagyunk, jöhet a bébiparadicsom, szeljünk össze, szintén nagyon apróra és óvatosan keverjük a masszánkhoz.  És kész is van az avokádókrémünk. Piritott kenyérrel és fekete kaviárral ajánlom:)

 

JÓ étvágyat!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.